Wednesday, May 11, 2011

2-6mai

Esmapäeva õhtust neljapäeva õhtuni olime taas Couchsurfingu kaudu külalisi võõrustamas. 13-15 aprill olid meil kaks tüdrukut Hollandist ning nüüd üks paar Taanist(tüdruk on tegelikult Leedust pärit, kuid õpib Taanis). Suur suur aitäh mu hostperele selle võimaluse eest!

Nad pidid tegelikult esmaspäeva pärastlõunal juba Alghero lennujaama jõudma, kuid ryanairi lennukil olid tehnilised probleemid, mistõttu pidid uut lendu ootama. Seetõttu jõudsid siia alles 10 ajal. Pasta pestoga valmistamine lükkus järgmisele päevale, sest oli juba hiline, kuid väsinud reisilised said maitsta häid Itaalia juustusorte, sinki ning Sardiinia õlu. Karolina ema töötab mittetulundusorganisatsioonide alal, seega on temagi plaan hiljem vabatahtlikuks minna. Hetkel õpib ta aga finantsjuhtimist ning Morten inseneriks. Ohh kui toredad nad olid!

Rääkisime pikalt Taani-Leedu-Eesti-Itaalia kultuuri iseärasustest. Kas teadsite, et Leedus saab perekonna nimede abil teada, kas naine on vallaline või abielus? Nimelt on vallalise ning abielus naise perekonnanime lõpp väikese erinevusega.
Nt:
Father / husband - Paulauskas
Married woman or widow - Paulauskienė
Unmarried woman - Paulauskaitė

Rääkisime pikalt ning panime paika ka plaanid, mida nad järgenevatel teha võiksid. Elan 30-35 minuti kaugusel linna bussijaamast, seega järgmisel päeval läksin nendega koos linna. Kohalik ühistransport suutis mind järjekordselt hulluks ajada, sest bussi ei tulnud..mistõttu jäin ka mina oma 10.45 Porto Torrese bussist maha. Plaanisime nimelt Katleeniga randa minna. Pärast jalutamist ning lõpuks ka bussi seiklust jõudsime täpselt 10.55 bussijaama, sest nende Castelsardo buss pidi minema 11.00(nii oli kirjas internetis ajagraafikus), kuid selgus, et buss käib ainult suvel. Oh aga üllatust, üks buss läks aga 11.35, kuid seda polnud mitte kuskil märgitud, ainult piletimüüja teatas meile seda. Nii tüüpiline siin!

Auto meie maja lähedal- oh kui õnnelik oleks kui ei peaks ühistranspordiga jamama ning selline auto oleks ;)










No comments:

Post a Comment